Boekweit vlokken glutenvrij bio

€ 5,95
Inclusief belasting

Bountiful Boekweit vlokken glutenvrij bio

Boekweit was tot een eeuw geleden een veelgebruikt voedselbron. Boekweit lijkt op graan maar is het niet. De boekweitplant is verwant aan rabarber, varkensgras en veldzuring. De samenstelling van boekweit lijkt veel op die van graan en het heeft een goed benutbare eiwitsamenstelling. Anders dan bij granen is het gluteneiwit bij boekweit in zijn geheel afwezig. Dit is een uitkomst voor baby’s die bij te vroeg eten van gluten last van allergie kunnen krijgen en voor mensen die geen gluten kunnen verdragen.

Ingredienten:
Boekweitvlokken*
Kan gluten, soja pinda's, sesam, melk en noten bevatten 
*biologisch NL-BIO-01
Herkomst: China

Voedingswaarde per 100 gram  

Energie 1459 kj / 348 kcal
Vetten 2,6 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 69,9 g
waarvan suikers 2,2 g
Voedingsvezels 7,2 g
Eiwitten 10,3 g
Zout 0 mg

Gebruik
Je gebruikt boekweitvlokken als ontbijt met melk of yoghurt. Ook lekker bij muesli, brood, koekjes of gekookt tot pap. De kooktijd van de vlokken bedraagt ca. 10 minuten met een naweltijd van 5 minuten.

Koel en droog bewaren.

Fabrikant/distributeur
Bountiful BV
Max Planckstraat 37
6716 BD Ede

Bountiful
854973

Datasheet

contents
500g
inhoud
500 Gram
minicard_code
609263
knmp_code
17278120

Specifieke referenties