Kuzu bio
Kuzu kent zijn gelijke niet als bindmiddel voor doorzichtige sauzen: het product geeft glans aan soep en geeft sauzen textuur, zonder de smaak te beïnvloeden. Kuzu is een zeer goed alternatief voor industriële bindmiddelen.
Ingredienten:
Kuzu uit biologische teelt.
Voedingswaarde per g/100 gram
| Energie (kJ) | 1428 |
| Energie (kcal) | 336 |
| Vet | 0.00 |
| > waarvan verzadigd | 0.00 |
| > mono-onverzadigde | 0.00 |
| > poly-onverzadigde | 0.00 |
| Koolhydraten | 83.90 |
| > waarvan suikers | 0.00 |
| Voedingsvezels | 0.00 |
| Eiwitten | 0.10 |
| Zout | 0.03 |
Gebruik-tips:
Kuzu, een ideaal bindmiddel voor soepen, sauzen en desserts, kan ook, zoals in Japan, gebruikt worden omwille van zijn knapperige effect: het volstaat om er de groenten of de Tofu mee te bestrooien, vóór het bakken bijvoorbeeld, om ervoor te zorgen dat ze een goudbruin en knapperig korstje krijgen! Gebruik: om een saus te binden moet men de kuzu altijd oplossen in een koude vloeistof, en aan het einde van het kookproces aan de bereiding toevoegen.
Lima NV / Hain Europe
Eedverbondkaai 242
9000 Gent
België