Sweet jelly

€ 8,95
Inclusief belasting

Green Sweet Sweet jelly

Sweet Jelly van Green Sweet

Sweet Jelly van Green Sweet is een heerlijke vervanger voor geleisuiker maar dan zonder fructose of pectine. De fijne kristalstructuur is gemaakt van zuivere erythritol, pure steviolglycosiden en agar agar. Zes maal zo zoet als suiker, geen bittere smaak en 100% vegan.

Ingrediënten
Erythritol 
Steviolglycoside  Reb.A 98%
Agar Agar

Voedingswaarden per 100 gr  
Energie 29,6 kcal
Vet 0 g
waarvan verzadigd vet 0 g
Koolhydraten* 90,8 g
waarvan suikers 0 g
Eiwitten 0,08 g
Vezels  6,3 g
Zout  0 g 

*De koolhydraten in Gelei Kristal van Green Sweet vallen onder de groep koolhydraten die niet door het lichaam worden opgenomen. Hierdoor is het uitermate geschikt voor diabetespatiënten of mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.

Gebruik
Sweet Jelly van Green Sweet is perfect voor het maken van jam, sauzen en desserts want de kwaliteit blijft stabiel tot 200°C.

Omdat Sweet Jelly praktisch geen calorieën bevat, wordt het met name gebruikt voor diverse diëten en door iedereen die het gebruik van suiker wil beperken. Daarnaast kunnen de koolhydraten niet opgenomen worden door het lichaam waardoor het uitermate geschikt is voor diabetespatiënten of mensen die een koolhydraatarm dieet volgen.

Basisrecept voor jam: 
Neem ongeveer een halve kilo fruit en snij het in stukken. Doe het gesneden fruit samen met 2 eetlepels Sweet Jelly in een pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het geheel op laag vuur een minuutje of vijf doorpruttelen en pureer het fruit dan met een staafmixer. Schenk de warme massa over in een glazen pot en laat goed afkoelen. Je zelfgemaakte jam blijft ongeveer 6 weken houdbaar in de koelkast. Heb je liever wat dikkere jam, dan kun je bij een volgende keer altijd nog wat gelatine of agar agar toevoegen.

Bewaren
Koel en droog bewaren.

Fabrikant/distributeur
Green Sweet B.V.
Kwekerijweg 2-A
3709 JA Zeist

838996

Datasheet

contents
215g
contents
225g
inhoud
225 Gram
inhoud
215 Gram
minicard_code
610584

Specifieke referenties