D3+K2 Drogisterij van der Gaag

€ 22,95
Inclusief belasting

Een sterke combinatie, als aanvulling op de standaard basissuppletie 

Volumekorting

Aantal Stukprijs U bespaart
2 € 20,66 € 4,59

Drogisterij van der Gaag D3 25mcg + K2 60mcg.

Vitamine K2 en D3 worden in steeds grotere mate en in hogere doseringen voorgeschreven, omdat de wetenschappelijke onderbouwing alsmaar sterker wordt en de bekendheid hiervan alsmaar groter. In dit product worden beide nutriënten gecombineerd, omdat het ook steeds duidelijker wordt hoe groot de synergie is en hoe de metabole functies overlappen. Een sterke combinatie, als aanvulling op de standaard basissuppletie. 

Hoe werken vitamine K en D samen?
Vitamine D stimuleert de aanmaak van vitamine K-afhankelijke eiwitten. En vitamine K is als co-enzym nodig voor het activeren (carboxyleren) hiervan. Het gaat hier om de zogenaamde Gla-eiwitten, waarbij het glutaminezuur (Glu) in specifieke eiwitten omgezet wordt in carboxy glutaminezuur (Gla). Carboxylatie is essentieel voor het overgrote deel van de functies van deze eiwitten. Belangrijke voordelen hiervan zijn osteocalcine (1) en Matrix-Gla-proteïne (MGP) (2). Een gezamenlijke eigenschap van deze gecarboxyleerde vitamine K-afhankelijke Gla eiwitten is dat ze calcium aan zich binden. Op deze manier zorgen vitamine K en vitamine D ervoor dat calcium op de juiste plekken in het lichaam terechtkomt. 

1) Osteocalcine: (ook bekend als 'bone-Gla-protein') is een vitamine K-afhankelijk eiwit dat in bot- en tandweefsel wordt aangemaakt en de mineralisatie ervan reguleert. 

2) Matrix-Gla-proteïne: een vitamine K-afhankelijk eiwit dat wordt aangemaakt in de meeste zachte weefsels, zoals de bloedvaten, kraakbeen, nieren, longen en milt, maar ook in botweefsel. MGP (net als osteocalcine en andere Gla-eiwiten) een calciumbindende eigenschap. 

Toegestane gezondheidsclaims:

  • Vitamine K draagt bij tot een normale bloedstolling
  • Vitamine K ondersteunt de mineraalopname in de botten
  • Vitamine D helpt te zorgen dat calcium goed wordt opgenomen uit de voeding
  • Vitamine D draagt bij tot het normaal gebruik van calcium en fosfor door het lichaam
  • Vitamine K en D spelen een rol bij de botaanmaak en dragen bij aan de instandhouding van sterke botten. De Gezondheidsraad beveelt senioren en mensen met een donkere huidskleur aan extra vitamine D te gebruiken ter versterking van de botten
  • Vitamine D is goed voor de spieren
  • Vitamine D helpt om de risico's van vallen te verminderen, in verband met houding-instabiliteit en spierzwakte. Vallen is een risicofactor voor botbreuken bij mannen en vrouwen vanaf 60 jaar. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 20mcg vitamine D uit alle bronnen
  • Vitamine D draagt bij aan het proces van celvernieuwing 
  • Vitamine D ondersteunt de afweer van het lichaam 

Datasheet

inhoud
60 veganistische capsules

Specifieke referenties

Een gevarieerde, evenwichtige en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. 

Gebruiksadvies voor volwassenen
1 a 2 capsules bij een (vetbevattende) maaltijd innemen of zoals geadviseerd. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden tenzij anders geadviseerd.

Moeite met slikken van grote tabletten of capsules? Al onze tabletten mogen worden fijngemalen met een vijzel of tabletcrusher. Met poeder gevulde capsules kunnen worden opengemaakt. De tablet of capsule kan op deze manier in poedervorm in bijvoorbeeld water of yoghurt worden ingenomen. 

Waarschuwing
Raadpleeg voor gebruik uw behandelend arts in geval van zwangerschap, lactatie, ziekte of medicijngebruik.

Samenstelling in mg per capsule RI%
Vegan vitamine D3 (als cholecalciferol) 1.000 ie 25ug 500%
Vitamine K2 menaquinone (MK7) 60ug 80%

RI = Referentie Inname

Vitamine D3+K2 bevat geen suiker, gluten, gist, lactose, kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.


Droog en bij kamertemperatuur bewaren, buiten bereik van kinderen houden.