Zuurvrije C1000 Drogisterij van der Gaag

€ 18,00
Inclusief belasting

Gebufferd, ondersteunt het immuunsysteem 

tabletten: 60

Mensen kunnen, in tegenstelling tot de meeste zoogdieren, zelf geen vitamine C aanmaken. Voor de vitamine C behoefte ben je dus helemaal aangewezen op je voeding. Ter aanvulling kan een voedingssupplement worden gebruikt. 

Vitamine C bestaat in meerdere vormen. In deze formule is de ontzuurde, gebufferde vorm gebruikt. Gebufferde vitamine C is de zure vorm kwijt door de koppeling (buffering) aan calcium en magnesium waardoor een ascorbaat ontstaat in plaats van ascorbinezuur. De gebufferde vorm is vriendelijk voor maag en darmen. Bovendien ontziet gebufferde vitamine C het gebit. Dit is voor veel mensen een belangrijke reden om vitamine C als ascorbaat te gebruiken.

Wat is vitamine C en wat doet vitamine C?
Vitamine C is een belangrijk antioxidant en ondersteunt het immuunsysteem. Daarnaast is vitamine C van belang voor het zenuwstelsel, helpt bij vermoeidheid en ondersteunt het energieniveau. Bovendien draagt het bij aan een heldere geest en is goed voor het geheugen en het concentratieniveau. Vitamine C draagt ook bij aan de vorming van collageen. Dit is van belang voor een goede conditie van de bloedvaten, voor de botten en het kraakbeen en ondersteunt de stevigheid van de huid. Wanneer vitamine C wordt ingenomen tijdens of na de maaltijd, bevordert het de opname van ijzer uit de voeding.

RI De Referentie-Inname (RI) voor vitamine C bedraagt 80mg per dag. Advies is om per dag 30mg vitamine C per kilogram lichaamsgewicht te gebruiken. Dit betekent voor iemand van 70kg ruim 2.000mg (=2 tabletten) vitamine C per dag.  

Datasheet

inhoud
60 of 120 vegetarische tabletten

Specifieke referenties

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding. 

Gebruiksadvies, hoeveel vitamine C per dag?
Dagelijks 1 á 2 tabletten, tijdens de maaltijd. 
Advies is de dagdosering verspreid over de dag in te nemen voor een goede benutting in het lichaam. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Tabletten met water innemen. 

Moeite met slikken van grotere tabletten of capsules? Al onze tabletten mogen worden fijngemalen met een vijzel of tabletcrusher. Met de poeder gevulde capsules kunnen worden opengemaakt. De tablet of capsule kan op deze manier in poedervorm in bijvoorbeeld water of yoghurt worden ingenomen. 

Gebruik Zuurvrije C1000 niet 
Bij overgevoeligheid van één van de bestanddelen. 
Voor kinderen tot 12 jaar. 

Gebruik bij zwangerschap en borstvoeding
Voedingssupplementen mogen tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding enkel na overleg met een arts of apotheker worden ingenomen. 

Samenstelling per dagelijkse dosering (=per 2 tabletten) %RI
Vitamine C, als calciumascorbaat 1.000 mg 1.250
Vitamine C, als magnesiumascorbaar 1.000 mg 1.250
Citrus bioflavonoiden - 60% 100 mg
Hesperidine - 95% 100 mg


Zuurvrije C 1000 bevat geen suiker, gluten, gist, lactose, kleurstoffen, smaakstoffen, of conserveringsmiddelen. 

Droog en koel bewaren. 
Buiten het bereik van kinderen houden.